2% din impozitul pe venit datorat statului

Mai sunt doar cateva zile pana la termenul limită de depunere a Formularelor 230 sau 200!


Dacă nu ați facut-o până acum, Fundația Internatională pentru Copil și Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu" (FICF) va propune sa redirectionati 2% din impozitul pe venit datorat statuluipentru sustinerea activităților terapeutice si de sustinere a persoanelor vulnerabile - copii si adulti.

De ce să faceți acest lucru?

* Pentru că FICF propune pentru copii instituţionalizați, copii spitalizați pe termen lung, copii din familii defavorizate sau copii și tineri cu dizabilităţi o interventie modernă și inovatoare prin intermediul mijloacelor de exprimare artistică.

* Pentru că FICF se ocupă ca specialiștii din domeniul social să beneficieze de formare profesională și de supervizare cu scopul de a oferi servicii specializate persoanelor vulnerabile.

Care este termenul limita?

Pana la data de 25 mai 2017, prin depunerea Declaratiei de venit global, conform Codului Fiscal, puteti directiona 2% din impozitul datorat statului catre o fundatie sau asociatie non-profit.

Cum faceti asta?

Pentru a directiona cei 2% catre FICF este suficient sa completati cu datele dvs. formularul Cererii 230, pentru venituri din salarii, sau cel al Declaratiei 200, pentru venituri din alte surse.

Datele fundatiei sunt:

* Denumire entitate nonprofit: Fundatia Internationala pentru Copil si Familie Dr. Alexandra Zugravescu (Puteti scrie FICF Dr. Al. Zugravescu).

Cod de identificare fiscala a entitatii nonprofit: 5351061. 

Cont bancar: (IBAN) LEI: RO78 BSEA 0010 0000 0012 0082


Daca nu stiti care este suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata - suma va fi calculata de catre organele fiscale.


Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu” (FICF) a fost creată ca organizaţie românească neguvernamentală, non-profit, apolitică, fără apartenenţă religioasă, în anul 1993, la iniţiativa unui grup de specialişti romani si straini din domeniul protecţiei copilului. Misiunea noastră este să contribuim la educarea, protecţia şi sănătatea copilului, familiei şi comunităţii prin servicii performante de prevenire şi intervenţie precum şi de formare a profesioniştilor. 

Adresa: Str. Occidentului 44, sector 1, Bucuresti, ROMANIA

Telefon: 021-3108906, Fax: 021-3112305

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
web : www.ficf-romania.ro
www.ficf-romania.ro/smile/
Facebook: FICF Bucuresti, FICF Romania, Smile FICF

PDF format
Formular 230 FICF.pdf
440 KB
PDF Format
Prezentarea FICF.pdf
507 KB
PDF format
Declaratie 200 FICF.pdf
781 KB
 

Consiliul director

cs_equipaficf.jpg

DANIELA GHEORGHEPresedinte

BOGDAN SEBASTIAN CUCVicepresedinte

ALAIN BONTE

AURA CORBEANU

OANA CLOCOTICI

ISABELLE GANOT  

IOANA ANCA IACOB

ALEXANDRINA HALIC

IRINEL IONESCU  

LUMINITA COSTACHE

NADINE OUTIN

STEFANIA RICMAN

IOAN SIMU

 

Echipa FICF

cs_equipaficf.jpg

 

 • Gabriela Sard, asistent social, psihoterapeut de familie, art-terapeut, director executiv
 • Andreea Ene, psiholog clinician, psihoterapeut psihanaliza copilului si adolescentului, psihoterapeut de familie, art-terapeut, cordonator Centrul de consiliere si terapie pentru copil si familie
 • Bogdan-Sebastian Cuc, psiholog, psihoterapeut psihanaliza, art-terapeut, formator, supervizor
 • Andrei Constantinescu, psiholog principal, psihoterapeut psihanaliza, supervizor
 • Mihaela Ruscior, psiholog, psihoterapeut, formator DVI, coordonator proiecte
 • Tatiana Martis, psiholog, formator, coordonator Centrul de formare si supervizare profesionala
 • Cornelia Gheorghiu, psiholog, psihoterapeut, formator DVI
 • Madalina Maftei Responsabil resurse umane
 • Simion Popa, Contabil

Rezultate importante

 

cs_resultat.jpg
 • Anual 200-300 de copii şi familiile acestora beneficiază de servicii gratuite de consiliere, asistenţă socială şi psihologică pentru prevenirea şi intervenţia în situaţii de abandon, neglijare şi abuz.
 • În ultimii 10 ani au beneficiat de cursuri de formare ale FICF peste 2.000 de profesionişti din 25 de judeţe din ţară.
 • Introducerea ocupaţiei de art-terapeut in COR (Codul Ocupaţiilor din România), elaborarea standardului ocupaţional şi al Ghidului metodologic de formare în art-terapie. 
 • Peste 700 de asistenţi maternali profesionişti au beneficiat de formare iniţială şi continuă.
 • Consultanţă pentru elaborarea standardelor minime obligatorii pentru:
  • Centrul de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat;
  • Intervenţia în echipă şi în reţea în situaţiile de abuz, neglijare şi exploatare a copilului; 
  • Centrul de pregătire şi sprijinire a reintegrării sau integrării copilului în familie;
  • Centrul de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii.
 • Elaborarea Ordinului privind metodologia, modul şi continuţul unor formulare şi documente utilizate în procesul de evaluare în vederea obţinerii atestatului de persoană/ familie aptă să adopte (publicat în Monitorul Oficial partea I, nr 1016, 21.12.2006). Elaborarea unui instrument unitar de evaluarea persoanelor care doresc să adopte şi constituirea curriculei de formare pentru pregătirea persoanelor/familiilor care doresc să adopte (adopţii interne).
 • FICF a elaborat împreună cu partenerii şi colaboratorii săi peste 30 studii, rapoarte şi publicaţii.

 

 

Activitatile noastre

cs_activitate.jpg
 • oferim servicii de asistenţă psihologică şi socială pentru copii, adulți și familii, din Bucureşti cât şi din ţară;
 • acţionăm pentru dezinstituţionalizarea copilului şi prevenirea abandonului; 
 • elaborăm programe de formare profesională şi de intervenţie pluridisciplinară; 
 • oferim servicii de formare, la standarde europene, pentru profesionişti ai căror domeniu de activitate este protecţia copilului şi familiei;
 • coordonăm şi participăm la evaluarea şi monitorizarea situaţiei copilului în România prin studii şi cercetări, monografii şi materiale metodologice;
 • edităm publicaţii informative, educative şi de sensibilizare adresate atât copiilor, adolescenţilor, părinţilor cât şi profesioniştilor; 
 • aparţinem unor reţele de profil interne FONPC şi SN-CAN şi internaţionale EURODIR şi  Federaţia Voix de l’Enfant.
 • Oferim servicii de:
 • asistență directă pentru copii și familii (Centrul de consiliere și terapie pentru copil și familie)
 • livrarea programelor de formare profesională (Centrul de formare și supervizare profesională)

Misiune FICF

cs_mission.jpg

Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie (FICF) a fost creată ca organizaţie românească neguvernamentală, non-profit, apolitică, fără apartenenţă religioasă, în anul 1993, la iniţiativa Asociaţiei franceze Médecins du Monde şi a unui grup de specialişti din domeniul protecţiei copilului.

Misiunea noastra este de a contribui la educarea, sanatatea si protectia copilului, a familiei si a comunitatii prin oferirea de servicii performante de prevenire si de interventie precum si de formare a profesionistilor.

Citește mai departe...

RAPORT ANUAL FICF 2013

PDF format
RAPORT ANUAL FICF 2013

Proiecte

 • Proiectul SMILE - Camera de joc

  swiss th

   

  Proiectul SMILE - Camera de joc pentru copii spitalizati

  Fundația Internaționalǎ pentru Copil și Familie "Dr. Alexandra Zugrǎvescu" (FICF) în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgențǎ pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a lansat in ianuarie 2016 proiectul de susținere și acompaniere "SMILE - Camera de joc pentru copii spitalizati". Acesta continuă demersurile începute încǎ din 2013 prin crearea Camerei de joc Smile pentru copii spitalizați pe termen lung în cadrul Secției Clinice de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri.

  Proiectul „SMILE - Camera de joc pentru copii spitalizați” este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Bugetul total al proiectului este de 52 924 CHF, din care co-finanțarea din partea Elveției este de 46 940 CHF, iar co-finanțarea Fundației Internaționale pentru Copil și Familie "Dr. Alexandra Zugrăvescu" este de 5 984 CHF. Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elveţiano-Român, vă invităm să vizitaţi www.swiss-contribution.ro şi www.swiss-contribution.admin.ch/romania

  Acest website nu reflectă în mod necesar poziția guvernului Elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul său este asumată de Fundația Internaționalǎ pentru Copil și Familie "Dr. Alexandra Zugrăvescu".

  Pentru mai multe informații referitoare la obiectivul și beneficiile acestui proiect, precum și la perioada de desfășurare, vă invităm să lecturați Comunicatul de presa pentru lansarea proiectului.

  Citeşte mai mult

ficf centre consiliere

centrul_consiliere_image2.pngCENTRUL DE CONSILIERE ŞI TERAPIE PENTRU COPIL ŞI FAMILIE
                                     -Servicii cu plată-

ficf centre formare

centrul_formare_image2.pngCENTRUL DE FORMARE ŞI SUPERVIZARE PROFESIONALĂ
                               -Servicii cu plată-