Luni, 11 Noiembrie 2013 15:51

Centrul de Consiliere

centrul_consiliere

CENTRUL DE CONSILIERE ŞI TERAPIE PENTRU COPIL ŞI FAMILIE
a fost creat la sfîrşitul anului 1999 şi este un serviciu specializat non-rezidenţial deschis întregii comunităţi locale a capitalei cu scopul de a sprijini copii abuzaţi fizic, emoţional, sexual şi familii în dificultate, prin asistenţă psihologică şi socială. Echipa de profesionişti ai centrului reuneşte psihologi, psihoterapeuţi, medici, asistenţi sociali, artişti, cu o înaltă pregatire şi experienţă în asistarea copilului şi familiei. Centrul de Consiliere şi Terapie pentru Copil şi Familie lucrează cu 200-300 de copii şi adulti pe an.

 

Serviciile Centrului adresate copiilor sunt:

 • Evaluare psihologică a copilului şi adolescentului
  Evaluarea psihologică presupune un numar limitat de întâlniri cu un psiholog din cadrul centrului. Aceste întalniri pot fi realizate împreună cu copilul şi, după caz, cu familia acestuia.
 • Psihoterapie de grup cu mediere artistică pentru copii şi adolescenţi
  Se adresează copiilor care, în urma procesului de evaluare psihologică au fost orientaţi către un proces de ameliorare sau tratare a dificultăţilor trăite în viaţa lor. Acest tip de psihoterapie se desfăşoară prin participarea la grupuri formate dintr-un numar de 5-7 copii, de vârste apropiate şi care întâmpină dificultăţi asemanătoare.
 • Consiliere şi psihoterapie individuală pentru copii şi adolescenţi
  Acest tip de intervenţie se desfăşoară prin participarea la şedinte individuale cu un psihoterapeut sau consilier specializat. Prin joc, desen sau cuvânt, copilul va putea să exprime ceea ce în interior este trăit ca dificil, neintegrat, neînţeles şi va putea găsi un sens, o clarificare.

Serviciile Centrului adresate adulţilor sunt:

 • Terapie de familie
  Se adresează familiilor care, deşi au încercat multiple modalităţi de rezolvare a dificultăţilor lor, nu au reuşit prin mijloace proprii. Terapia de famile presupune participarea întregii familii la şedinţe, în cadrul cărora, împreună cu terapeutul, sau după caz, cu o echipă de terapeuţi, familia va descoperi şi experimenta (prin cuvant sau exprimare plastică) propriile resurse de rezolvare a dificultăţilor.
  Cele mai frecvente situaţii care pot aduce o familie la terapie sunt: dificultăţile scolare sau de adaptarea ale unui copil; boala cronică a unui membru al familiei; divorţul sau separarea părinţilor;
  dispariţia unui membru al familiei; conflictele inter-generaţionale şi altele.
 • Psihoterapie şi consiliere individuală pentru adulţi
  În cadrul acestui proces, părinţii pot dobândi informaţii, clarificări, sau mai bune modalităţi de înţelegere şi stăpânire a tuturor aspectelor resimţite ca fiind dificile în trăirea funcţiei de părinte. Psihoterapia şi consilierea individuală presupune participarea la sesiuni săptamanale cu un psihoterapeut sau consilier specializat.

 

Citit 6103 ori
Mai multe din această categorie: « Centrul de Formare

RAPORT ANUAL FICF